U svijetu trenutno ima 232 milijuna imigranata, Europa i Azija udomljavaju dvije trećine te populacije

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

UN-OVA globalna statistika o imigrantima ukazuje na podatak da 232 milijuna ljudi u svijetu, ili 3,2 posto svjetske populacije, žive kao imigranti.

Isti izvor govori da je 2000. godine bilo 175 milijuna ljudi, a deset godina prije toga, 1990, 154 milijuna.

Prema priopćenju za medije UN odjela za ekonomske i socijalne poslove, odjela za stanovništvo, Amerika ostaje najnaseljenija zemlja, dok Azija, u koju je došlo 20 milijuna imigranata tijekom 13 godina, bilježi najveći porast broja imigranata. Ovakav rast je uglavnom uzrokovan povećanom potražnjom za radnicima iz Malezije, Singapura i s Tajlanda.

Prema istom izvoru, Europa i Azija zajedno udomljavaju skoro dvije trećine imigrantske populacije u svijetu. Europa ima 72 milijuna imigranata u 2013. godini, dok Azija ima 71 milijun. Njemačka i Francuska, zemlje gdje ima puno turske imigracije, su ujedno i najpopularnije destinacije u Europi.

Amerika je primila najviše imigranata u periodu od 1990. do 2013. godine - skoro 23 milijuna, što je u prosjeku milijun imigranata godišnje.

Većina imigranata, 74 posto, su osobe starosti od 20 do 64 godine, dok žene čine 48 posto svjetske imigrantske populacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara