U žestokoj konkurenciji za gradonačelnika Dubrovnika i član Živog zida

U žestokoj konkurenciji za gradonačelnika Dubrovnika i član Živog zida

Foto: Hina

DESET lista za dubrovačko Gradsko vijeće i pet kandidata za gradonačelnika Dubrovnika izlazi na prijevremene lokalne izbore u Dubrovniku 8. ožujka, objavilo je u subotu dubrovačko Gradsko izborno povjerenstvo.

Pravovaljane potpise i/ili kandidacijske liste i kandidature u četvrtak do ponoći predala je koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS. Njihov kandidat za gradonačelnika je ujedno i nositelj liste HDZ-ov Mato Fraković, a kandidati za zamjenike također HDZ-ovi Sanja Putica i Blaž Pezo.

Svoju kandidaturu i listu predala je i koalicija HNS-SDP-HSU. Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste im je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić, a kandidati za zamjenike su mu SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić i nezavisni Željko Raguž.

Inače Raguž je suspendirani predsjednik dubrovačkog HSS-a, zbog pokušaja neuspjele političke trgovine koja je prošli tjedan dospjela u medije, kao i zbog davanja potpore Vlahušiću suprotno odluci središnjice HSS-a, koja je podržala Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Svoju listu za Gradsko vijeće predao je i Dubrovački demokratski sabor (DDS), a njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj liste je Pero Vićan, dok su mu kandidati za zamjenike također članovi te stranke Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.

Za gradonačelnika, kao i za Gradsko vijeće natjecat će se i Živi zid. Njihov kandidat, ujedno i nositelj liste je predsjednik dubrovačke podružnice te stranke Hrvoje Kukuljica, dok su mu kandidatkinje za zamjenice Vesna Ribić i Dinka Lovrić.

Kandidacijsku listu kao i kandidaturu za gradonačelnika predala je i Kandidacijska lista grupe birača (KLGB) Mara Kristića, odnosno liste Zajedno za Grad. Kandidat za gradonačelnika je nositelj liste Maro Kristić, a kandidati za zamjenike Dolores Lujić te Đivo Dražić.

Od stranaka koje su predale kandidacijske liste za Gradsko vijeće, ali ne i kandidaturu za gradonačelnika tu je Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, s nositeljem Dživo Brčićem, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) s nositeljem Nikom Radićem, te OraH kojem je nositelj liste Tomaž Jurišić. Na dubrovačke izbore za Gradsko vijeće izlazi i KLGB Mara Marušića, kao i KLGB Boža Miletića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara