U zračnim napadima u Pakistanu ubijeno 50 militanata

U zračnim napadima u Pakistanu ubijeno 50 militanata

Ilustracija: FAH

PAKISTANSKA vojska objavila je u srijedu da je 35 militanata ubijeno u napadu njezinih zrakoplova u sklopu protutalibanske ofenzive, nekoliko sati nakon što je u napadu američke bespilotne letjelice poginulo dvadesetak ljudi.

Pakistanski zrakoplovi usmrtili su 35 militanata u dolini Šaval, zabačenom pobunjeničkom uporištu na pakistanskoj strani granice nasuprot Patiki u Afganistanu, izvijestili su pakistanski vojni dužnosnici.

U vojsci kažu da su meta bili pripadnici pakistanskih talibana koji uključuju Uzbeke, Čečene i arapske borce što su se u Šaval povukli pred vladinom ofenzivom pokrenutom prošloga mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nasilje u Pakistanu događa se dok SAD pokušava stabilizirati susjedni Afganistan prije nego što većinu svojih snaga povuče iz te zemlje nakon dvanaestogodišnjeg rata.

U jednom od najgorih napada u Afganistanu ove godine, deseci ljudi poginuli su u utorak kada je autobomba eksplodirala na prepunoj tržnici u istočnoj provinciji Paktika uz granicu s Pakistanom.

Talibani i ostali borci povezani s al Kaidom koji se bore u Afganistanu i Pakistanu godinama se skrivaju u pograničnom paštunskom području nad kojim vlada u Islamabadu nema nikakav nadzor.

Između snaga predvođenih SAD-om u Afganistanu i njihovih pakistanskih saveznika nema usklađenosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara