USKOK sumnjiči četiri profesora Pravnog fakulteta u Osijeku za prodaju ispita

USKOK sumnjiči četiri profesora Pravnog fakulteta u Osijeku za prodaju ispita

Foto: Vlado Kos (Cropix)

"OSNOVANO se sumnja da su četvorica profesora na Pravnom fakultetu u Osijeku, tijekom 2012. godine, u Osijeku, sukladno prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, u više navrata osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, a za što su zauzvrat u više navrata primali novac i razne poklone", objavio je USKOK na svojim službenim stranicama. 
 
Među osumnjičenim i dekan?
 
Riječ je o aferi kupovanja ispita na osječkom Pravnom fakultetu, a prema zaključcima USKOK-ove istrage, trajala je gotovo najmanje godinu dana. Prema USKOK-u u kupovanje ispita bilo je uključeno najmanje 16 osoba a navodno je među njima i dekan Igor Bojanić donosi HTV.
 
"USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv 16 hrvatskih državljana (1955., 1950., 1948., 1962., 1976., 1956., 1960., 1981., 1959., 1986., 1961., 1990., 1963., 1989., 1984., 1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje", objavljeno je na službenim stranicama. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
O akciji USKOK-a oglasio se i Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku. 
 
Poštovanje zakona mora krenuti od Pravnog fakulteta
 
"Ako postoji sumnja na nezakonite radnje pojedinih zaposlenika Pravnog fakulteta, svakako podržavamo i pozdravljamo rad državnih institucija u otkrivanju i kažnjavanju počinitelja, prije svega zdravorazumski jer smo uvjereni da poštivanje zakona mora krenuti od pravnih fakulteta, a zatim i kao studenti jer je sve to, na kraju krajeva, i u našem interesu", pisalo je u reakciji koju je potpisao predsjednik Zbora Tomislav Metelko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara