USKOK zatražio skidanje imuniteta Nadi Čavlović Smiljanec

USKOK zatražio skidanje imuniteta Nadi Čavlović Smiljanec

Foto: Hina

SUKLADNO članku 197. stavak 2. Zakona o kaznenom postupku, USKOK  je Hrvatskom saboru podnio zahtjev za ukidanje imuniteta saborskoj zastupnici Nadi Čavlović Smiljanec. 

"Nakon podnošenja kaznene prijave PNUSKOK-a, 23. travnja 2014. USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv Nade Čavlović Smiljanec zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem. Budući da je imenovanoj 16. svibnja 2014. prestalo mirovanje zastupničkog mandata, USKOK je od Hrvatskog sabora zatražio davanje odobrenja za daljnje provođenje istrage i vođenje kaznenog postupka protiv Nade Čavlović Smiljanec", stoji u priopćenju USKOK-a.

Bivša šefica Porezne uprave u petak se vratila u saborske klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dala sam ostavku, dolazim u Sabor i to je to. Što očekujem? Pa gledajte, bila sam 4 godine zastupnica u Saboru, i sad ću aktivno sudjelovati u Saboru, to mi je posao. Ja sam osoba koji radi svoj posao, radit ću ga pošteno, na način na koji sam naučila, sve drugo me ne zanima", kazala je u petak Smiljanec.

Milanović: Vidjet ćemo što će pokazati istraga protiv Čavlović Smiljanec

Premijer Zoran Milanović u Slavonskom brodu je komentirao zahtjev za skidanje imuniteta bivšoj šefici porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec.

Milanović je rekao je da je zahtjev za ukidanje imuniteta, radi pokretanja istrage, bio očekivan. "Istraga je bila najavljena prije mjesec i pol dana, dakle to je bilo očekivano, a što će pokazati istraga, to ćemo vidjeti", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara