Ubili starca s karlovačkog područja: Dvojica bivših pripadnika srpske paravojske osumnjičena za ratni zločin

Ilustracija: Shutterstock

ZBOG sumnje da je počinio ratni zločin, to jest da je naredio ubojstvo starca na karlovačkom području 1991., pritvoren je 58-godišnji bivši pripadnik srpske paravojske, a za 56-godišnjakom, kojega se sumnjiči da je ubio starca, bit će raspisana međunarodna tjeralica.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je danas da je dvojicu s dvojnim državljanstvom Hrvatske i Srbije osumnjičilo za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kablaru 4. listopada 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uhićenog 58-godišnjeg M.C. tereti se da je kao zapovjednik voda Teritorijalne obrane "Gornji Stjenjičak" tijekom oružane pobune i napada tadašnje JNA naredio 56-godišnjem LJ.L. da s još dvojicom srpskih vojnika odvede i ubije 83-godišnjega I.G. Osumnjičeni LJ.L. nakon toga je starca ubio vatrenim oružjem.

Karlovačka policija je nad uhićenim M.C. provela kriminalističko istraživanje, nakon čega je odveden u riječko Županijsko državno odvjetništvo koje je mjerodavno za taj predmet. Drugi osumnjičeni nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Sudac istrage riječkoga Županijskog suda obojici osumnjičenika odredio je zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti u kojima je počinjeno kazneno djelo. Za nedostupnim LJ.L. raspisat će se međunarodna tjeralica, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara