Ubio, ali ne radi novca: Šaškoru 19 godina zatvora za smrt Tanje Brkljače

Ubio, ali ne radi novca: Šaškoru 19 godina zatvora za smrt Tanje Brkljače

Foto: Google Street View

U PONOVLJENOM suđenju za ubojstvo Tanje Brkljače, splitski Županijski sud osudio je nepravomoćno Domagoja Šaškora na 19 godina zatvora. Vijeće suca Damira Romca utvrdilo je da se radilo o "običnom", a ne ubojstvu iz koristoljublja, premda je Šaškor, nakon što je sa kamenom od 13 kilograma razmrskao glavu Brkljači, odšetao sa njezinih 24 tisuće kuna.

Na prvom suđenju Šaškor je za teško ubojstvo dobio 27 godina zatvora, no Vrhovni sud srušio je presudu jer nisu bili sigurni da je ubio radi novca. Splitskom sudu dat je nalog da vještači telekomunikacije te da utvrdi tko je koga nazvao kobnog dana, Šaškor Brkljaču ili obratno. Vještačenje nije donijelo ništa nova jer se nije utvrdilo tko je koga nazvao.

Nema dokaza za ubojstvo iz koristoljublja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Romac obrazložio je kako u ponovljenom suđenju nije dokazano da je Šaškor ubio radi novca.

"Nismo imali druge nego da vas osudimo za ubojstvo. To što se odnijeli novac, sada vam je otegotna okolnost, a prije je bilo obilježje kaznenog djela", pojasnio je Romac.

Otegotna je za Šaškora bila dosadašnja osuđivanost zbog čitavog niza kaznenih djela. Sudac Romac opozvao je Šaškoru i dvije uvjetne kazne pa mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 20 godina, što je maksimum koji je mogao dobiti.

Branitelj Darko Stanić najavio je kako će se žaliti na odluku o sankciji, a žalit će se i tužitelj Nikša Wagner koji i dalje smatra da se radilo o teškom ubojstvu, odnosno, ubojstvu iz koristoljublja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara