Ubojica iz Kanade na slobodi: Kardiolog nasmrt izbo svoje dvoje djece, zadao im više od 20 ubodnih rana

Screenshot: CNN

NEVJERICA i ogorčenje zavladali su jučer diljem Kanade nakon odluke vijeća psihijatrijske bolnice da na slobodu pusti Guyja Turcottea, kardiologa koji je 2009. godine priznao ubojstva dvoje djece. On je, naime, prije tri godine nasmrt izbo svoje dvoje djece dok su spavala, a oslobođen je nakon svega 46 mjeseci provedenih u zatvoru i psihijatrijskoj ustanovi. Njegova bivša supruga, također liječnica, ogorčena je presudom. Turcotte je te kobne noći usmrtio njihovu djecu - 5-godišnjeg Olivera i 3-godišnju Anne-Sophie.

"Znala sam da je njihova smrt bila polagana i bolna. Mom je sinu zadao 20 ubodnih rana, a na tijelu su pronađene i ozljede koje je zadobio dok se pokušavao obraniti. Nije bilo moguće utvrditi koja je ozljeda bila smrtonosna", ispričala je Turcotteova supruga za CNN. "Moja djevojčica imala je 19 ubodnih rana, možda je ona imala više sreće? Nalazi obdukcije pokazuju da je i ona osjetila svaki od tih 19 uboda", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turcotte je priznao ubojstva u veljači 2009. godine, ali godinu dana kasnije, kada je počelo suđenje, porota ga nije osudila na doživotnu kaznu zatvora zbog svjedočenja sudskih vještaka, koji su tvrdili da muškarac u vrijeme napada nije bio psihički stabilan. Tijekom suđenja Turcotte je tvrdio da je bio ogorčen raspadom braka i da je "puknuo", inzistirao je da se uopće ne sjeća da je hladnokrvno ubio svoje dvoje djece.

Kanadska javnost, kao i njegova supruga, ne vjeruju da je Turcotte psihički nestabilna osoba. Naime, on je čak i Odboru koji je odlučivao o njegovom puštanju na slobodu izjavio da se "raduje izlasku na slobodu". "Planiram živjeti normalan život i nadam se da ću se ponovno baviti medicinom i imati još djece", kazao je Turcotte. Na temelju te izjave jučer je pušten iz psihijatrijske ustanove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara