Ubojice na steroidima s ogromnim mišićima i dugim bradama masakriraju sirijske žene i djecu?

Ubojice na steroidima s ogromnim mišićima i dugim bradama masakriraju sirijske žene i djecu?

Foto i video: YouTube

MEĐU onima koji čuvaju sirijski režim Bashara Assada su i "Duhovi" ubojice na steroidima.

Daily Mail piše da su ti ratnici prekriveni tetovažama s likov vođe, a mnogi ih optužuju za masakriranje žena i djece rezanjem grkljana ili strijeljanjem iz blizine. Naoružani Kalašnjikovima i mačetama, smatra se kako oni obavljaju "prljavi posao" za režim kako bi dužnosnici mogli tvrditi da napade na civile ne "sponzorira" država.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa je poznata kao "Shabiha" ili "Duhovi", a vojnici nose hlače maskirnih boja i crne majice te im je dnevna plaća oko 1200 kuna dnevno. Navodno ulaze u gradove nakon što prestane vojno bombardiranje. "Njihova je misija teroriziranje civila i provođenje etničkog čišćenja", kazao je izvor Daily Maila.

Njih se krivi za ubojstvo 108 civila u Houli prije dva tjedna te su navodno ubili 12 radnika u Qusayru i 78 stanovnika u Qubairu prošlog tjedna. Voditelj sirijske mreže za ljudska prava iz Londona dr. Mousab Azzawi je kazao da je liječio neke od Shabiha u Latakiji.

"Oni su kao čudovišta. Imaju velike mišiće, ogromne trbuhe i brade. Uzimaju steroide kako bi 'napumpali' svoja tijela", rekao je Azzawi i dodao da je morao sa njima razgovarati kao sa malom djecom, jer ih baš ne krasi visoki kvocijent inteligencije. "Ono što ih čini toliko strašnima je kombinacija snage i slijepog pristajanja uz režim", rekao je Azzawi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara