Učenici karlovačke Medicinske škole prihvatili prijedlog ravnateljice i prekinuli prosvjed

Učenici karlovačke Medicinske škole prihvatili prijedlog ravnateljice i prekinuli prosvjed

Foto: ss-medicinska-ka.skole.hr

VIJEĆE učenika Medicinske škole u Karlovcu prihvatilo je prijedlog ravnateljice Jasminke Štajcer o novoj organizaciji nastave te je svih tristotinjak učenika poslijepodne prekinulo dvodnevni prosvjed, rekao je za Hinu predsjednik Vijeća učenika Josip Spudić.

Po novom rasporedu, prvim i drugim razredima koji nemaju praksu nastava će počinjati u 15 sati. Treći, četvrti i peti razredi ujutro će imati praksu od sedam do 10,30 sati, a nakon 40-minutnog odmora počet će im teorijska nastava koja će završavati u 15 sati.

"Nama to odgovara jer ćemo imati više vremena i za učenje i za slobodne aktivnosti, samo nam nije jasno zašto je trebalo prosvjedovati da bi se netko toga sjetio, već se učenici muče pedeset godina", rekao je Spudić.

Novi raspored stupit će na snagu od početka drugog polugodišta, a za ostale zahtjeve učenici će se, kako kažu, "boriti u hodu".

Traže i topli obrok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim reorganizacije nastave, učenici su tražili da im se omogući topli obrok tako da se ili otvori kantina ili organizira dostava.

Učenicima Medicinske škole problem je i nastava iz općih predmeta bitnih za maturu, no njihov zahtjev za njezino drukčije izvođenje nije u ovlasti škole koja im je, rekao je Spudić, i u tome obećala pomoć.

Opće predmete koji se polažu na maturi (hrvatski, strani jezik i matematika) učenici medicinske škole imaju u prva dva razreda, tako da između nastave i polaganja državne mature imaju dvije, odnosno tri godine stanke. "Želimo da se sadašnji fond reorganizira, tako da imamo redovitu nastavu tih predmeta i u završnim godinama", rekao je Spudić.

Reorganizacija nastave, potvrdila je za Hinu ravnateljica Jasminka Štajcer, dogovorena je na aktivu sestara i fizioterapeuta, a počet će od idućeg polugodišta jer se moraju uskladiti svi rasporedi nastave i prakse.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara