Ucjenjivač vlasnika Plodina završio u pritvoru: Učinio sam to u šali

Ilustracija: Shutterstock

JEDNOMJESEČNI pritvor određen je za Josu Nokovića, 48-godišnjaka koji je osumnjičen da je posljednjih mjeseci ucjenjivao Milu Ćurkovića i čelnike Plodina. Bivši pravosudni policajac prijetio im je smrću i trovanjem hrane u prodavaonicama te tvrtke.

Istražni zatvor od mjesec dana, po stavkama zakona po kojima je određen boravak u zatvoru, vjerojatno će biti produživan svaki mjesec. Nokoviću je određena i jamčevina koja iznosi 300 tisuća kuna, javlja Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga će pokazati jesu li Ćurković i čelnici Plodina bili jedini kojima je Noković prijetio jer tragovi pronađeni u njegovom stanu ukazuju da je na meti ucjena mogao biti još netko.

Noković je više od dva sata iznosio obranu u srijedu, a u njoj je govorio da je to učinio u šali ali i iz revolta i osjećaja napuštenosti nakon rata. Ubrzo je okrenuo priču i kazao kako je bio ljutit jer su ga u Plodinama jednom optužili da je u trgovini ukrao neko voće što tvrdi da nije istina. Kasnije je kazao i kako je bio bijesan jer su mu prodali loše meso.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara