Udruga David proziva "gospodu s Kaptola": Kolika je vaša imovina i kako ste je stekli? Plaćate li porez na nju?

Udruga David proziva "gospodu s Kaptola": Kolika je vaša imovina i kako ste je stekli? Plaćate li porez na nju?

Foto: Goran Mehkek / Cropix

IZ UDRUGE David su komentirali su propovijed kardinala Bozanića povodom Dana državnosti u kojem je veličao crkve svetog Marka kao simbol kršćanstva.

"Ne pada nam na pamet da budemo zločesti i blatimo uvaženu gospodu s Kaptola. Pozivamo ih samo da ne zaborave i dio svoje prošlosti koji se uvijek prikriva sa aureolom svetosti, velikog dobročinstva i zasluga za svoj narod", pišu iz udruge David te poručuju "gospodi s Kaptola" da pažljivo pročitaju 10 Božjih zapovjedi i Govor na gori Isusa iz Nazareta, na kojeg se pozivaju i koji bi trebao biti temelj kršćanstva, te da vjernicima i "svom narodu" odgovore na neka temeljna pitanja.

Kako ste stekli svoju imovinu?

"Zašto ste zagovornici rata, blagoslovite oružje i imate vojne ordinarijate (molimo pogledajte 5. zapovijed i po njoj odgovorite, ne nama, već svojim vjernicima?)", pitaju iz Udruge David "gospodu s Kaptola" te navode da se biskupi žale što im mnogi prigovaraju, obrušavaju se na njih i prozivaju ih zbog bogatstva i neosjetljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Odgovorite molimo vas kolika je vrijednost vaše cjelokupne imovine: sakralni objekti, gospodarske zgrade, stambene zgrade, dionice, poljoprivredna zemljišta, najamnine i mnoge vaše djelatnosti - plaćate li na to porez državi? Molimo vas odgovorite svom narodu kako ste (na koji način) stekli svoju imovinu", pitaju iz Udruge David te bi voljeli znati i zašto su još od vremena "robovlasničkog pa sve do današnjeg sistema uvijek bili uz vlast i niste nikada pa ni sada nosili teret običnih ljudi, propovijedali ste evanđelje, jeste li ga i živjeli?".

"Vlada se prvi puta nije ponijela licemjerno"

"Je li ova crkva kako vi kažete polazište za razmišljanje, ako se prisjetimo da su se u njenoj blizini i pod njenim vodstvom palile lomače na kojima su gorjeli živi ljudi (pretežno žene). Je li ta crkva koju veličate stajala u Drugom svjetskom ratu na strani kukastog križa ili onih u Europi koji su se borili protiv sila zla", pitaju iz Udruge David.

Zaključuju da se iz mnogih dostupnih izvora i spoznaja iz čitavog svijeta te tumačenja mnogih "velikana povijesti" može zaključiti da je Isusov nauk u potpunoj suprotnosti sa katoličkim naukom. "Čak i mnogi teolozi diljem svijeta suprotstavljaju se crkvenim dogmama i crkvi koja je od same sebe napravila kult nedodirljivosti i tajnovitosti", pišu iz Udruge David.

Osvrnuli su se i na činjenicu da na misu za domovinu nije došao nitko iz Vlade. "Ne branimo Vladu, ali ovo je prvi puta i nadamo se ne posljednji da se ne ponašaju licemjerno, kad iz lažnog kurioziteta stoje u prvim redovima bogobojažljivog izražaja slušajući propovijedi", zaključuju iz Udruge David.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara