Udruga Franak: Nismo zadovoljni, pa ovo je katastrofa za dužnike! Spremni smo ići na Europski sud

Udruga Franak: Nismo zadovoljni, pa ovo je katastrofa za dužnike! Spremni smo ići na Europski sud

Foto: FAH

IZ UDRUGE Franak danas su povodom odluke Vrhovnoga suda odaslali priopćenje medijima, u kojima se od javnosti traži strpljenje i razumijevanje, s obzirom na činjenicu da Udruga još nije dobila odluku na uvid.

> Vrhovni sud odlučio: Kamate na kredite u švicarcima su nezakonite

Priopćenje Udruge Franak prenosimo u cijelosti.

"Udruga Franak dobila je informaciju o odluci Vrhovnog suda po uloženoj reviziji Udruge Franak i osam tuženih banaka. U ovom trenu sve članove i javnost molimo za razumijevanje jer još uvijek nismo dobili odluku na uvid. Udruga Franak će se u što kraćem roku konzultirati s odvjetnicima i savezom Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske te će početkom idućeg tjedna održati press konferencija na kojoj ćemo obavijestiti članstvo i javnost o ishodu odluke i daljnje korake koje namjeravamo poduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Franak i savez Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske su spremni na sve ishode odluke Vrhovnog suda, pa tako i na  mogućnost podizanja ustavne tužbe.

Naša borba traje posljednje četiri godine i tijekom tog vremena smo se sustavno pripremali te molimo članstvo za još koji dan strpljenja kako bih mogli točno informirati o sadržaju odluke Vrhovnog suda i daljnjim koracima Udruge Franak i saveza Potrošač – Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske", zaključuju iz Udruge Franak.

Lucić: Nismo zadovoljni, ići ćemo na Europski sud

"Nismo zadovoljni odlukom Vrhovnog suda ukoliko je informacija koju imamo još uvijek neslužbeno zaista točna. Pravomoćno je utvrđeno nezakonito poslovanje banaka, a sankcija za banke ni dan danas još uvijek nema.

To  je katastrofa za sve dužnike koji će godinama morati tražiti svoja prava na sudovima i usprkos teškoj financijskoj situaciji morati će stvoriti novce za privatne službe. Tako da ne, nismo zadovoljni", kazala je u Dnevniku 3 HRT-a Katarina Lucić, voditeljica Udruge Franak.

Profesor Ekonomskog fakulteta Drago Jakovčević također nije zadovoljan ovom odlukom.

"Odluka je tehnički loša i samo će odužiti cijeli postupak. Ide u korist banaka i sudovi će biti zatrpani predmetima. Loša stvar je što valutna klauzula nije proglašena nezakonitom", rekao je.

Katarina Lucić za RTL Direkt kazala je kako sudovi u Hrvatskoj nemaju hrabrosti presuditi protiv banaka te poručuje kako su spremni ići na Europski sud, a najavljuje da su mogući i socijalni nemiri.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara