Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

Uhićen Ivan Vilibor Sinčić

Foto: Davor Puklavec/Pixsell, Živi zid

ŽIVI ZID pokušao je jutros spriječiti još jednu deložaciju. Nisu uspjeli, uhićeno je 40-ak njihovih članova, a gospodin Božić, koji je trebao biti deložiran je odveden u bolnicu na Jordanovcu.

 

Među uhićenima je i predsjednički kandidat u prvom krugu Ivan Vilibor Sinčić. Informaciju nam je potvrdila njegova djevojka Vladimira Palfi. "Pitali smo i Josipovića i Kolindu Grabar Kitarović da pomognu da se čovjek ne baci na cestu! I država mu je uzela novac za legalizaciju za objekt koji je sagradio, a sad ga izbacuju!", kazala nam je Palfi.

"Ovog časa na licu mjesta - Karašićka 20. Pozivamo sve medije da dođu i da pitaju Predsjednika kako je on to dokinuo deložacije i zašto se jučer okupilo 5000 HDZ-ovaca na velikom skupu, a svom dojučerašnjem stranačkom kolegi okreću leđa. To je njihova solidarnost?", napisali su iz Živog žida tijekom deložacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija: Sinčić priveden jer je odbio postupiti po zapovijedi

"U 11,10 sati Ivan Sinčić je bez odobrenja prošao ispod trake 'STOP POLICIJA' kojom je bio ograđen prostor postupanja te prišao do mjesta postupanja policijskih službenika kada je zaustavljen i legitimiran od strane policijskog službenika. Policijski službenici izdali su mu zapovijed da se udalji izvan ograđenog prostora što je on odbio te je nakon toga upozoren da će biti priveden u službene prostorije. Na to je Ivan Sinčić odbio postupiti po zapovijedi i ponovljenom upozorenju da se udalji izjavljujući da se ne želi udaljiti i da ga policijski službenici privedu. Potom je, bez uporabe sredstava prisile, doveden u službene prostorije zbog provođenja prekršajne obrade", navodi se u policijskom priopćenju.

Policija pojašnjava da je na deložaciji u Karašićkoj ulici u Zagrebu bila zbog pomoći sudskom ovršitelju, jer se u kući osim ovršenika nalazilo "više desetaka osoba" koje nisu željele napustiti stan.

"Kako su osobe odbile zapovijed da se udalje i odbijale izaći te su pružale pasivni otpor, policijski službenici su prema njima uporabili tjelesnu snagu odnosno zahvate za privođenje. U službene prostorije, uz uporabu sredstava prisile privedena je 31 osoba", kažu u policiji.

Sinčićeva zaručnica Vladimira Palfi novinarima je nakon deložacije branitelja Drage Božića rekla da će članove "Živog zida" u pritvoru zadržati oko šest do sedam sati te će ih nakon obrade pustiti s prekršajnim prijavama. Kazala je da je Sinčiću to već šesto uhićenje. "Ne znam zašto je opet uhićen, nije sprječavao deložaciju, vjerojatno zato jer je htio snimiti", rekla je Palfi. Upitana je li Sinčić prešao policijsku traku kazala je da ne zna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara