Uhvaćen prevarant koji je u Zagrebu izdavao lažne potvrde i ugovore

Ilustracija: Arhiva

NAIZGLED lakši put do dokumenta - sanitarne potvrde i ugovora o zakupu ugostiteljskih kućica na kraju je skupo stajao troje ljudi, koje je prevarnat uz pomoć lažnih žigova nasamario za nekoliko desetaka tisuća kuna, ali ga je na kraju ipak uhvatila zagrebačka policija.

Najteže je prošao 25-godišnji muškarac koji je lani u rujnu 48-godišnjem prevarantu platio 45.000 kuna za krivotvoreni ugovor javnog poduzeća o zakupu ugostiteljskih kućica u vrijeme božićnih blagdana.

Dva mjeseca kasnije prevarant, koji je naposljetku završio u pritvoru, ugovor o zakupu ugostiteljskih kućica izdao je i 38-godišnjakinji nakon što mu je platila šest tisuća kuna.

Osim ugovora predao joj je i krivotvorene potvrde i knjižice javnog poduzeća kojim se uređuju sanitarne obveze ugostiteljskih zaposlenika koje su bile ovjerene krivotvorenim žigovima.

Lani u veljači na meti mu se našao i 53-godišnjak kojem je također izdao krivotvorenu potvrdu kojom se uređuju sanitarne obveze ugostiteljskih zaposlenika kako bi mogao raditi u ugostiteljskom objektu.

Zagrebačka policija prevaranta tereti za dvije prijevare i četiri krivotvorenja isprava na štetu tri osobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara