Ujutro magla i poledica, pred kraj dana naoblačenje i kiša

Ujutro magla i poledica, pred kraj dana naoblačenje i kiša

Foto: FAH

MAGLA smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Uz ograničenje brzine vozi se na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, na autocesti A2 između Zaprešića i Krapine, autocesti A3 od Bregane do Novske i autocesti A4 od Ivanje Reke do Goričana, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih jutarnjih temperatura na cestama u većem dijelu zemlje moguća je poledica, a osobito oprezno treba voziti na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima prema Sloveniji kao i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Najgušći promet očekuje se na autocestama: A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, te na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Zaprešić.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: u Lici DC23 Žuta Lokva-Kapela, DC218 Dobroselo-Mazin, ŽC5169 Frkašić-Donji Lapac te na svim županijskim i lokalnim cestama općine Donji Lapac. U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju zimski su uvjeti na ŽC5017 Rupa-Saršoni (Petrolejska cesta), ŽC5047 Veprinac-granica Primorsko-goranske županije (stara cesta preko Učke) i na ŽC5081 Štrmac-Nedešćina te ceste na području Učke i Ćićarije, a u Dalmaciji na DC512 Stupica-Ravča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet otvorena je županijska cesta ŽC5047 stara cesta preko Učke od Veprinca do granice Primorsko-goranske županije uz obaveznu zimsku opremu.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pred kraj dana naoblačenje

Djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, a na kopnu mjestimice magla i niski oblaci, pogotovo ujutro. Poslijepodne i osobito navečer postupno naoblačenje, u noći na nedjelju ponegdje uz slabu kišu koja se u unutrašnjosti može smrzavati u dodiru s tlom, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za subotu.

Vjetar slab, navečer ponegdje umjeren jugozapadni, na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 2 do 7, na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara