Ukida se brzi vlak Osijek-Zagreb

Ukida se brzi vlak Osijek-Zagreb

Foto: Arhiva

OSIJEK 9. prosinca ostaje bez brzog vlaka za glavni grad, jedine izravne željezničke linije. Umjesto sve brže i češće, Slavonci će vlakom u Zagreb sve sporije i rjeđe. Putnici negoduju.

"To je nepravda, sigurno je da ga ne treba ukinuti. Nije dobro, pa idem i ja s tim vlakom i putujem. Dobro dođe. Što, zašto bi ga ukinuli. Naravno da nije u redu. Ne trebaju nas izolirati još više nego što su Slavoniju zaboravili", ističu nezadovoljni putnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatske ga željeznice ukidaju, jer nije isplativ, pojašnjava Josip Ljulj, iz HŽ-putničkog prijevoza. "HŽ-putnički prijevoz je bio primoran ukinuti ga zbog toga što su troškovi prometovanja tog vlaka višestruko nadmašivali prihod od prodanih karata", rekao je Ljulj koji poručuje da Slavonci nikako neće biti izolirani.

"Osijek nikako nije u izolaciji. Mi još uvijek imamo prema Zagrebu četiri izravna vlaka Osijek-Zagreb, doduše, prugom preko Koprivnice", naglasio je Ljulj.

Što znači da će se Slavonci do metropole voziti u dotrajalim vlakovima, puno duže s puno više stajanja i presjedanja. Neku drugu mogućnost građani baš i nemaju jer putovati autobusom je skuplje, a o letu avionom, većina ne može niti razmišljati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara