Ukrajinski parlament odgodio odluku o Timošenko: Hoće li joj dopustiti liječenje u inozemstvu?

Ukrajinski parlament odgodio odluku o Timošenko: Hoće li joj dopustiti liječenje u inozemstvu?

Foto: Guliver image/Getty images

UKRAJINSKI parlament razmotrit će u četvrtak zakone koji su uvjet za potpisivanje sporazuma o pridruživanju i slobodnoj trgovini s EU-om, najavio je predsjednik Vrhovne Rade Volodimir Ribak, iako je prvotno ta rasprava bila planirana za danas, javljaju ukrajinski mediji.

"Donijeli smo odluku da ćemo razmotriti i glasovati o trima zakonima koji se tiču europske integracije u četvrtak", rekao je Ribak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parlament je, među ostalim, trebao u utorak razmotriti prijedlog zakona o liječenju zatvorenika u inozemstvu, dokumenta koji bi omogućio da bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja izdržava zatvorsku kaznu, ode na liječenje u inozemstvo.

Taj je zakon jedan od uvjeta koje je Europska unija postavila Kijevu za potpisivanje sporazuma o pridruživanju i uspostavi zone slobodne trgovine s EU-om na summitu Europske unije 28. studenoga u Vilniusu.

Timošenko je u zatvoru od 2011., zbog navodne zloporabe ovlasti pri kupnji ruskog plina, no Bruxelles drži da je to politički motiviran proces kojim ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič svoju oštru političku protivnicu drži podalje od javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara