Umirovljenici o slučaju Bardić: Bogatstvu nacionalnih umotvorina trebamo dodati i "volontiranje by Hrvatska"

Umirovljenici o slučaju Bardić: Bogatstvu nacionalnih umotvorina trebamo dodati i "volontiranje by Hrvatska"

Ilustracija: Goran Mehkek/Cropix

BLOK umirovljenici zajedno reagirao je na informaciju o postojanju sukoba interesa u slučaju Milanovićeve savjetnice Zinke Bardić, koju je danas objavio Index. Reagiranje prenosimo u cijelosti.
 
"Da je Hrvatska po mnogo čemu među prvim državama u svijetu nije posebna novost, ali sve češće jest po raznim bizarnostima radi kojih stojimo tako visoko na raznim ljestvicama. Nije stoga nikakvo iznenađenje da smo među prvima u svijetu kada je riječ o korupciji, nepotizmu, kršenju ljudskih prava, lošem pravosuđu, pristranošću medija, itd itd... ali nikada se ne biste sjetili da smo, sudeći po sve više informacija među prvima i u volontiranju.
 
Naravno da svi znamo objasniti što je to volontiranje koje je svugdje u svijetu i te kako cijenjeno i nešto što se u svačijem CV-u sa posebnim ponosom ističe. Raditi dakle nešto sasvim dragovoljno za opće dobro i doslovno bez ikakve financijske ili neke druge materijalne koristi jest prava formulacija za volontiranje gotovo svugdje u svijetu, a bilo bi i bez onog "gotovo svugdje" da nije lijepe nam naše Hrvatske. Ne želimo ovime kazati da u Hrvatskoj nema volontera ili da sa njima nešto nije u redu već samo konstatirati činjenicu da za razliku od cijelog svijeta u Hrvatskoj postoji i jedan sasvim poseban vid volontiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tako je u Hrvatskoj moguće volonterom nazvati čak i direktora tvrtke za stratešku komunikaciju koji radi potpuno "besplatno" za Vladu RH, što je svim redovnim okolnostima pohvalno, no smetnja je u ovom slučaju "tek mala" što poslovni komitenti tvrtke tog direktora - volontera jesu redom i poslovni partneri Vlade koja sa njima namjerava ili već sklapa poslove teške milijarde kuna ili EUR-a. Da prethodno navedene aktivnosti baš i nemaju neke veze sa volontiranjem i da se radi o fragrantnom kršenju ne samo zakona RH i očitom sukobu interesa je vjerujemo jasno i čak onoj Čačićevoj "djeci" iz vrtića, ali očito ne i predsjedniku Vlade RH za koga navedena osoba – volonter radi.
 
A kada svemu tome dodamo i da je prvi potpredsjednik Vlade javno, i to već više puta kazao da mu je svaki besplatan rad, dakle i volonterski, jako sumnjiv jer se iza toga zasigurno nešto mutno krije, onda nije teško razumjeti kakvu i kome je poruku javno odaslao. Uzimajući u obzir sve poznate nam činjenice u vezi projekta Ombla i poslova PR tvrtke "volonterke" Zinke Bardić moglo bi se slobodno kazati da bi bilo kakvo uspoređivanje besplatno urađene revizije projekta Ombla sa volontiranjem u uredu premijera bilo potpuno promašeno, ali samo sa aspekta definicije pojma volontiranja, ali ne i po mogućim štetnim posljedicama koje bi svakako snosili porezni obveznici odnosno građani RH.
 
Očito je da bogatstvu nacionalnih umotvorina trebamo dodati i volontiranje by Hrvatska"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara