Umro novinar Franc Pea

Umro novinar Franc Pea

Foto: FAH

U ZAGREBU je u 83. godini umro dugodogodišnji novinar i urednik Radiotelevizije Zagreb i Hrvatske radiotelevizije Franc Pea, priopćeno je s Hrvatskoga radija.

Nakon završenog Pravnog fakulteta, studirao je novinarstvo na sveučilištu Columbia u New Yorku. Godine 1961. zapošljava se na tadašnjem Radio Zagrebu kojemu je ostao vjeran do umirovljenja 2000. godine. Bio je urednik u redakciji vijesti, komentator u vajskopolitičkoj redakciji, urednik brojnih emisija te projekata poput "Tjedna Radio Zagreba" u Bremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bio je i član vanjskopolitičke komisije nekadašnje Jugoslavenske radiotelevizije (JRT), predstavnik u Generalnoj skupštini i drugim tijelima Europska radiodifuzijske unije (EBU), kao i predstavnik Hrvatske u tijelima Vijeća Europe zaduženima za medije.

Obnašao je i dužnost predstojnika Ureda glavnog ravnatelja HRT-a te urednika Prve mreže Hrvatskog radija. Dobitnik je godišnje nagrade Radio Zagreba, a brojne novinarske generacije pamtit će ga kao voditelja interne škole Hrvatskog radija za mlade novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara