Umro slavni novinar David Frost

Screenshot i video: Al Jazeera (YouTube)

DAVID FROST, novinar, pisac, komičar i televizijska zvijezda, umro je za vrijeme krstarenja na brodu Queen Elizabeth. Sumnja se da je pretrpio srčani udar. Imao je 74 godine.

"Obitelj je devastirana i traži privatnost u ovom teškom trenutku. Pogreb će biti održan uskoro, a detalji vezano za komemoraciju će pravovremeno biti objavljeni", stoji u izjavi za javnost Frostove obitelji, prenosi BBC.

 


 

David Frost najpoznatiji će ostati po seriji intervjua s Richardom Nixonom nakon njegove ostavke. Bivšeg američkog predsjednika Frost je uspio natjerati da prizna da je prekršio zakon. Frostovo sučeljavanje s Nixonom poslužilo je kao inspiracija za hvaljeni film "Frost/Nixon", u kojem je Davida Frosta utjelovio Michael Sheen.

Frost je rođen u Kentu, studirao je na Cambridgeu, a već 1962. počeo raditi za BBC. Prvi angažmani bili su mu u satiričkim emisijama, među kojima je bio i "The Frost Report", na kojima je surađivao s ekipom iz Monty Pythona.

Nakon prelaska s BBC-a na ITV, Frost se udaljio od komedije i počeo se baviti ozbiljnim novinarstvom. Kroz godine je intervjuirao niz svjetskih državnika, među kojima sedam američkih predsjednika i šest britanskih premijera. Zadnjih je godina radio za Al Jazeeru.

"Izražavam sućut obitelji Davida Frosta. On je mogao biti - a meni je svakako bio - i prijatelj i zastrašujući ispitivač", poručio je povodom Frostove smrti britanski premijer David Cameron.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara