Uništavanje ili prenamjena brodova: Sutra započinje zaprimanje prijava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti

Uništavanje ili prenamjena brodova: Sutra započinje zaprimanje prijava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti

Foto: scx.hu

SLIJEDOM objave natječaja za sredstva Europskog fonda za ribarstvo za mjeru 1.1. "Trajna obustava ribolovne aktivnosti", rok za podnošenje prijava počinje teći od 15. siječnja 2015. i traje do 02. ožujka 2015. godine, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi.

Predmet potpore je naknada vlasnicima ribarskog plovila koja obuhvaća jednokratna namjenska bespovratna novčana sredstava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti, u skladu s nacionalnom shemom smanjenja ribolovnog napora koja je sastavni dio Plana prilagodbe ribolovnog napora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajna obustava ribolovne aktivnosti provodi se u segmentima gospodarskog ribolova na moru i to u: ribolovu okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama, i ribolovu pridnenim povlačnim mrežama – koćama.

Trajna obustava ribolovne aktivnosti provodi se uništavanjem ili prenamjenom ribarskog plovila, a korisnici navedene mjere isključivo su vlasnici plovila.

Kao preduvjet za podnošenje prijava korisnici se moraju registrirati u Evidenciji korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu kako bi dobili korisničko ime i zaporku kojima mogu pristupiti AGRONET-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara