University Trading Tournament: Studenti se natječu u trgovini na burzama

University Trading Tournament: Studenti se natječu u trgovini na burzama

Foto: Finance.hr

UNIVERSITY Trading Tournament je natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je pokrenula 2015. godine studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskom udrugom za tehničku analizu.

Studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Cilj je pružiti mogućnost studentima koje zanimaju financije da steknu znanja o trgovanju na tržištu kapitala te osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je Unversity Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje, a traje od 15. ožujka do 14. svibnja. Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti 500, 300 i 100 dolara na računu kod sponzorskog brokera USGFX koje će moći koristiti za trgovanje. Na UTT mogu se prijaviti svi studenti. Preporučeni rok za prijavu je 15. ožujka, ali moguće je prijaviti se i tijekom natjecanja, tj. nakon 15. ožujka.

Edukacija i primjena na tržištu

Tijekom natjecanja, studentima su omogućene radionice i edukacije na kojima mogu naučiti kako trgovati vrijednosnim papirima. Tako će svi zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke analize, fundamentalne analize i investicijske analize.

Trgovanje u tri runde iz udobnosti vlastitog doma

Natjecanje nije prostorno i vremenski ograničeno, odvija putem računala na virtualnoj burzi. Također, sve edukativne radionice mogu se pogledati i online. Sami natjecatelji odlučuju tijekom radnih dana burze kada i odakle žele trgovati tj. natjecati se. Potreban program za trgovanje može se skinuti i u obliku aplikacije na mobilni telefon pa se trgovanje odvija bilo gdje da se osoba nalazi.

Trgovanje stranim valutama i dionicama

Samo se natjecanje sastoji od devet tjedana, tj. tri tjedna po tri runde. Prva se runda odvija na tržištu stranih valuta (Forexu), u drugoj rundi natjecatelji ulažu u dostupne tržišne indekse da bi u trećoj rundi ulagali u vrijednosnice po želji. U svakoj rundi natjecatelj ima na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova prve, druge i treće runde, tj. završni rezultat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara