Unutarnja kontrola utvrđuje kako je i zašto u ponedjeljak u Vukovaru zbog ćirilice ozlijeđeno pet policajaca

Foto: Vlado Kos/Cropix

VUKOVARSKA policija izvijestila je kako je u tijeku provođenje unutarnje kontrole kojom se utvrđuju okolnosti i eventualni propusti zbog kojih je u ponedjeljak, tijekom nasilnih prosvjeda protiv uvođenja tabli s ćiriličnim natpisima, u Vukovaru ozlijeđeno pet policijskih službenika.

"Povodom brojnih medijskih natpisa o kadrovskih promjenama u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, a koje bi bile povezane sa postupanjem policije tijekom postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima na pojedinim tijelima državne uprave u Vukovaru, policija oštro demantira takvu informaciju.

Kako je u ponedjeljak u Vukovaru ozlijeđeno pet policijskih službenika u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsko upućeni su službenici Unutarnje kontrole MUP-a RH koji će ispitati okolnosti ozljeđivanja i ukoliko se utvrde eventualni propusti odgovornih osoba prema njima će se poduzeti odgovarajuće mjere.

Također, policija jučer nije zaustavila 28 autobusa na putu za Vukovar, a kako to navode pojedini mediji", stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara