Upoznajte suca koji je "srušio" banke: Prije nego je postao sudac godinama je radio u Zagrebačkoj banci!

Upoznajte suca koji je "srušio" banke: Prije nego je postao sudac godinama je radio u Zagrebačkoj banci!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

SUDAC Trgovačkog suda Radovan Dobronić donio je danas povijesnu presudu! A tko je on? Vjerojatno jedna od najzanimljivijih činjenica je ta da je godinama radio u - Zagrebačkoj banci!

Dobronić je rođen 1960. godine u Čakovcu, 1985. godine u Zagrebu je završio Pravni fakultet, nakon čega je volontirao na Općinskom sudu u Zagrebu, a onda se zaposlio u Zagrebačkoj banci.

Otprilike osam godina radio je u službi za odnose s javnošću s društveno-pravnim osobama, nakon čega je otišao odraditi stručnu praksu na sud kako bi mogao položiti pravosudni ispit, što je i učinio 1990. godine. Zatim se ponovno vraća u Zagrebačku banku gdje je osnovao i vodio Odjel pravnih poslova za devizno poslovanje.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon banke, bio je načelnik pravnog, kadrovskog i općeg odjela u Državnoj direkciji za robne rezerve te je sudjelovao u izradi Zakona o državnim robnim rezervama.  

1996. godine postaje sudac Trgovačkog suda. Dvije godine kasnije magistrirao je na području međunarodnog trgovačkog prava.

2006. godine bio je među kandidatima za predsjednika Visokog trgovačkog suda, te je poručio kako je spreman na sve provjere svog imovinskog stanja ako postane predsjednikom, pisao je tada Nacional. No, Dobronić je, na kraju odustao od kandidature.

Odbacio tužbu HRT-a oko cenzure Latinice

Zanimljivo je napomenuti kako je Dobronić sudio i u slučaju kada je HRT tužio Hrvatskoj novinarsko društvo jer je organiziralo gledanje cenzurirane Latinice, odnosno priloga "Zločini u privatizaciji ne zastarijevaju". Dobronić je odbacio tužbu rekavši kako se radi o temi koja je od najvišeg javnog interesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara