Upozorenje iz Grada Zagreba: Od četvrtka vrlo velika opasnost od toplinskog udara

Upozorenje iz Grada Zagreba:  Od četvrtka vrlo velika opasnost od toplinskog udara

Foto: FaH

"GRADSKI ured za zdravstvo sukladno Akcijskom planu za nadolazeće vrućine Ministarstva zdravlja upozorava građane Grada Zagreba kako je u idućih nekoliko dana umjerena do velika opasnost od toplinskog udara. Umjerena opasnost je najavljena za Zagrebačku regiju od utorka, a krajem tjedna i velika opasnost", stoji u posebnom priopćenju Grada Zagreba.

Od četvrtka i u Zagrebu velika opasnost

Naime, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda  u sljedećim danima potreban je poseban oprez pri izlaganju suncu i toplini u  Riječkom, Splitskom i Dubrovačkom klimatskom području gdje nastupa velika, a od četvrtka se očekuje i vrlo velika opasnost od toplinskog vala na zdravlje ljudi.

U danima opasnosti nastupa toplinskog vala važno je izbjegavati direktno sunce između 10 i 17 sati, piti dovoljno tekućine, vodu ili nezaslađeni čaj, pića bez alkohola, nositi laganu zaštitnu odjeću i obuću.

"Starije i djecu ( i kućne ljubimce) važno je ostavljati bez nadzora na suncu. Jedite laganu hranu bogatu vodom, svježe voće, povrće i juhe", stoji u upozorenjima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara