Urednici francuskog Le Mondea se okrenuli protiv Uprave i dali ostavke

Foto: Guliver image/Getty images

VEĆINA glavnih urednika francuskog lista Le Monde u utorak je podnijela ostavke nakon višemjesečnih nesuglasica s članovima uprave lista oko reorganizacije rada uredništva.

"Već nekoliko mjeseci šaljemo brojna upozorenja nastojeći ukazati na veće propuste, kao i na nedostatak povjerenja i komunikacije s vodstvom uredništva koje nas sprječava u nastojanju da ispunimo svoje zadaće glavnih urednika", napisalo je sedam glavnih urednika ili njihovih zamjenika u poruci upućenoj direktorici Le Mondea Natalie Nougayrede i predsjedniku uprave lista Louisu Dreyfusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želeći oslabiti rad uredništva nastavit će obavljati svakodnevne dužnosti do imenovanja novog tima, naveli su u poruci. "Bezuspješno smo pokušali predložiti rješenja, no moramo konstatirati da više nismo u mogućnosti jamčiti uspješno obavljanje dužnosti koje su nam povjerene i zbog toga podnosimo ostavke na svoje dosadašnje funkcije", stoji u njihovoj poruci.

Nougayrede je direktorica Le Mondea od ožujka 2013. Prema internoj poruci koju je uputila svojim suradnicima u veljači, namjeravala je premjestiti pedesetak ljudi iz uredništva na druga radna mjesta, odnosno u druge servise, od kojih veći dio u digitalne servise. Sindikati su još tad upozorili da strahuju od "skrivenog socijalnog plana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara