Uredništvo New York Timesa podržalo legalizaciju marihuane: Ukinite drugu prohibiciju

Uredništvo New York Timesa podržalo legalizaciju marihuane: Ukinite drugu prohibiciju

Ilustracija:

UREDNIČKI kolegij New York Timesa u subotu je podržao legalizaciju marihuane u SAD-u, postavši tako najveći list u SAD-u koji dao potporu ukidanju savezne zabrane marihuane i usporedio je stajalište vlade o najviše korištenoj zabranjenoj drogi u Americi sa zabranom alkohola od 1920. do 1933.

Ta objava na internetskoj stranici lista u sklopu je novinskog serijala koji će idućih dana istražiti različite aspekte uporabe marihuane, od učinka na zdravlje do toga kako je tretira pravosudni sustav. Cijelu objavu možete pročitati ovdje.

"SAD-u je trebalo 13 godina da shvati i da okonča prohibiciju, 13 godina tijekom kojih su ljudi i dalje pili...", navodi se u uvodniku novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je više od 40 godina otkako je Kongres usvojio zabranu marihuane nanijevši veliku štetu društvu samo kako bi zabranio puno manje opasnu tvar od alkohola."

Uvodnik pod naslovom "Ukinite zabranu, ponovno" objavljen je manje od dvije godine nakon što su birači u državama Washingtonu i Coloradu postale prve u zemlji koje su dopustile marihuanu starijima od 21 godine.

Niz drugih država, uključujući Oregon i Aljasku, glasat će ove godine o tome hoće li poduzeti isti korak, a ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da većina Amerikanaca podržava legalizaciju marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara