Urušio se trgovački centar u Južnoafričkoj Republici: Jedna osoba je poginula, spasioci tragaju za tridesetak radnika

Urušio se trgovački centar u Južnoafričkoj Republici: Jedna osoba je poginula, spasioci tragaju za tridesetak radnika

Screenshot: YouTube

SPASIOCI u srijedu pokušavaju pronaći tridesetak radnika koji se smatraju nestalima nakon što se u utorak urušio trgovački centar u izgradnji blizu Durbana pri čemu je jedna osoba poginula, a više desetaka je teško ozlijeđeno, izvijestili su službeni izvori.

Ranije se spominjala brojka od pedesetak nestalih, odnosno zatrpanih pod ruševinama trokatnice u izgradnji. Jedna je osoba smrtno stradala, a 29 ih je teško ozlijeđeno. Mjesne vlasti još ranije su pokušale prekinuti građevinske radove iz sigurnosnih razloga, objavili su policija i spasioci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dvije su osobe u kritičnu stanju, a svi ostali teško su ozlijeđeni", rekao je koordinator spasilačkih operacija koji je noć proveo na terenu s policijom i šest posebno uvježbanih pasa u potrazi za mogućim preživjelima.

"Prema podacima kojima raspolažemo 30 je ljudi nestalo, no ne znamo točno koliko ih je još zarobljeno pod ruševinama", kazao je koordinator i dodao "Nismo sigurni koliko je u trenutku urušavanja ondje točno bilo ljudi."

Ako se utvrdi da su narušeni propisi o sigurnosti nesreća bi mogla dodatno zaoštriti već problematične radne odnose u građevinskom sektoru Južne Afrike i imati posljedice i po vladajući Afrički nacionalni kongres kojega iduće godine čekaju novi izbori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara