Uskok potvrdio: Dvoje šibenskih poreznika pod istragom zbog zaustavljanja blokade Autotransporta Šibenik

Uskok potvrdio: Dvoje šibenskih poreznika pod istragom zbog zaustavljanja blokade Autotransporta Šibenik

Foto: Porezna uprava

NA TEMELJU policijske kaznene prijave Uskok je pokrenuo istragu protiv voditeljice ispostave i pročelnika šibenske Porezne uprave, Vesne Restović i Željka Vujina, koje sumnjiči da su zlouporabili položaj i ovlasti zaustavljanjem blokade računa Autotransporta Šibenik, čime su državu navodno oštetili za sedam milijuna kuna.

U službenom priopćenju Uskok nije naveo imena osumnjičenika već njihove funkcije i godine rođenja.

"Osnovano se sumnja da su prvookrivljena, kao voditeljica ispostave Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, Ispostave Šibenik i drugookrivljeni, kao pročelnik Porezne uprave, Područnog ureda Šibenik, od 13. lipnja do 8. kolovoza 2012. godine u Šibeniku, sukladno dogovoru, u namjeri da spriječe ovrhu novčanih sredstava na poslovnim računima društva Autotransport d.d. Šibenik, poduzeli radnje kojima su spriječili slanje na provedbu rješenja o ovrsi u Financijsku agenciju", objavio je Uskok na službenoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su osumnjičenici to učinili "nakon što je šibenski ured Porezne uprave 5. lipnja 2012. donio rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika koje ima na računu kod banke, temeljem ovršne isprave radi naplate poreznog duga dužnika - društva Autotransport d.d. Šibenik" u iznosu od 63.7 milijuna kuna, iako su znali da je navedeno rješenje o ovrsi izvršno.

Potom je prvookrivljena popratni dopis za Financijsku agenciju potpisala tek 8. kolovoza 2012. zbog čega je Autotransport Šibenik u navedenom razdoblju obavljalo financijske transakcije preko svojih poslovnih računa te su red prvenstva u prisilnoj naplati preuzeli drugi vjerovnici.

Istražitelji sumnjaju da je na taj način dvojac iz šibenske Porezne uprave oštetio državni proračun za najmanje sedam milijuna kuna pa su od suca istrage zatražili da ih zadrži u istražnom zatvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara