Uvrijeđen je i Maras: "Mi smo pošteni, a Kolarić nas uspoređuje s lopovskim HDZ-om! Okaljala je naš ugled!"


"NISAM inicirao izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke. Za to je zaslužna sama svojim postupcima u kojima je okaljala ugled SDP-a, uspoređujući ga s HDZ-om u vrijeme vladavine Ive Sanadera", rekao je u razgovoru za Media servis ministar i kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras koji je sinoć otkazao gostovanje u Dnevniku 3 HTV-a gdje je trebao gostovati zajedno s Kolarić.

"Usporediti SDP s HDZ-om iz vremena Sanadera kada se Hrvatska pljačkala i uništavala duboko vrijeđa svakoga od nas i to se ne radi. To se pogotovo ne radi zbog osobnih motiva u unutarstranačkoj kampanji i na taj način pokušava dijeliti stranku. To nema veze s Lex Perković niti s ikakvim odnosom prema gospođici Kolarić i bilo kime u SDP-u. To ima veze jedino s dubokom uvredom svih članova i članica na način da se naša stranka povezuje sa Sanaderom i HDZ-om iz vremena Sanadera", kaže Maras.

Maras odbacuje tvrdnju Kolarićeve da u stranci vlada strah od javnog iznošenja političkih stavova. Nije mu drago što stranka gubi člana, no svatko tko krši Statut stranke, za to mora snositi posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka i nakon ovih izbora mora nastaviti raditi. Mora biti alternativa Bandiću u Gradu Zagrebu. Jedina motivacija svih koji sudjeluju u kampanji mora biti jači i bolji SDP. A ne da se dijelimo i da koristimo kampanju kako bi vrijeđali članice i članove SDP-a", kaže Maras i ponavlja "mi nismo HDZ, a pogotovo Sanaderov HDZ, koji je krao i doveo zemlju u situaciju iz koje ju mi sad moramo izvlačiti". Ono što je sigurno, kaže, Kolarić je naštetila SDP-u.

"Tko na ovaj način nanese štetu, a šteta je velika, mora imati određenu odgovornost. Mi svi djelujemo javno. Ako u javnosti predstavljaš SDP, onda moraš imati jednu razinu odgovornosti", poručio je Maras koji sebe smatra najboljim kandidatom za šefa zagrebačkog SDP-a.

"Ima nekih kandidatkinja za potpredsjednicu SDP-a Zagreba koje SDP danas javno uspoređuju s HDZ-om Ive Sanadera. A ja im kažem, mi nismo takva stranka! Mi smo stranka dobrih, poštenih i radišnih ljudi", napisao je Maras jučer na svom Facebook profilu.

SDP-ov Daniel Mondekar tvrdi da se u njezinom slučaju ne radi o verbalnom deliktu, ali da je usporedba članstva SDP-a s članstvom Ive Sanadera u HDZ-u nedopustiva.

"Ovdje treba braniti i naravno dignitet naše stranke. Ako se ne stvari iznose, onda se trebaju iznositi s jasnim argumentima. I sama ideja da se članstvo SDP-a uspoređuje s članstvom Ive Sanadera i podložnicima Ive Sanadera u SDP-u je neprihvatljiva", poručio je Mondekar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara