Uznemirujući video: Pobunjenici likvidirali 20 svezanih sirijskih vojnika

Screenshot: YouTube

IAKO bi se prema napisima brojnih svjetskih medija moglo naslutiti kako ratne zločine i egzekucije u Siriji počinjavaju isključivo pripadnici državne vojske, odnosno sigurnosne snage vladajućeg režima, snimke koje s vremena na vrijeme izađu na površinu pokazuju kako to definitivno nije točno i kako pobunjenici bez ustručavanja pribjegavaju metodama koje baš i nisu u skladu s Ženevskom konvencijom.

Jedna od takvi snimki objavljena je jučer na YouTubeu, a pokazuje 20 tijela sirijski vojnika kojim su svezane ruke i oči. Poredani su uz cestu, i svi mahom imaju krvave glave, što indicira kako je u pitanju egzekucija. Kako sugerira snimka, likvidirali su ih pobunjenici u Aleppou, gradu u kojem se već neko vrijeme vode žestoke bitke.


Na snimci se jasno vide i pobunjenički vojnici koji drže automatske puške, a ubijene vojnike oslovljavaju kao "Assadove pse". Pritom kamerman komentira kako je vojnike ubila brigada Suleimana al-Farisija. Riječ je o jednoj od brojnih paravojnih formacija iz okolice Aleppoa, koja je ustala protiv Assadovog režima.

Šef Sirijskog opservatorija za ljudska prava, Rami Abdulrahman, kazao je kako su mu četiri osobe iz Aleppoa javile o ovom incidentu, koji se dogodio ili u petak ili u subotu. Međutim, dok snimke nisu objavljene, opservatorij o incidentu nije izvijestio. "Vojnici su bili iz četvrti Sekenat Hanano u Aleppou, ali ubijeni su u dijelu Sabaa Baharat", samo je kazao Abdulrahman za Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara