Valovi u Komiži uništili cestu na rivi i probili vrata od kuće, jedna žena ozlijeđena

Valovi u Komiži uništili cestu na rivi i probili vrata od kuće, jedna žena ozlijeđena

Foto: DVD Komiža

MJESTO Komižu na otoku Visu pogodila je u petak navečer oluja kakvu ne pamte ni najstariji mještani.

Vrijeme na Komiži bilo je nestabilno tijekom cijelog jučerašnjeg dana, piše DalmacijaNews. Sve do 14 sati puhalo je jako i olujno jugo, a zatim je stigla i kišta. Između 19 i 20 sati počeo je puhati orkanski jugozapadni vjetar lebić kojeg na Visu zovu garbin. Najjači udari vjetra bili su jači od 130 km/h.

Vjetar je podigao velike valove pa je na komiškoj rivi more potpuno urušilo oko 7 metara ceste, dizalo je asfalt i kamene blokove. More je također potpuno srušili ogradni armirani zid uz cestu.

Val joj probio vrata i ozlijedio je u dnevnom boravku

Za vrijeme nevremena teže je ozlijeđena ženska osoba kojoj je val probio vrata i ozlijedio je u vlastitom dnevnom boravku. Morali su zbog toga intervenirati članovi DVD-a Komiža, koji su ispumpali more iz kuće obitelji Prohaska i pomogli iznijeti razbijene i uništene stvari. U svoj dom se obitelj Prohaska vratila tek jutros u 8:20 sati.

"Vrata su pukla od siline udara valova i udara kamenja i betona, ali puntiželi su spriječili da garbin izvuče brod iz konobe. Ipak je to konoba starih Komižana koji znaju s 'kim' imaju posla", kaže očevidac Ivo Kamenjari - Ivić.

Brod spašen u zadnji čas

Komiški vatrogasci posla su imali i u komiškoj uvali gdje su spašavali brod uslijed prodora mora. U zadnji čas su vatrogasci od potonuća spasili brod koji je, kada su stigli do njega, već bio uvelike napunjen morem.

Na intervenciju su vatrogasci stigli u 21:45 sati, a na brodu su ostali do 00:30. Nakon toga je vlasnik broda s još nekoliko ljudi ostao dežuratu u brodu čitavu noć. Uz pomoć plastičnih posuda izbacivali su more koje je i dalje ulazilo u brod, da bi brod na kraju oko 9 ujutro uz pomoć dizalice bio izvučen na obalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara