Vani vruće, a radijatori topli: Zagrepčani će plaćati skupo grijanje najkasnije do 15. svibnja

Foto: Arhiva

DNEVNE temperature u Zagrebu već su danima iznad 15 stupnjeva no to ne sprječava HEP da i dalje grije stanovnike glavnog grada. Naime, radijatori koji su bili hladni tijekom vikenda, početkom ovog tjedna ponovno su topli-mlaki u dijelu Novog Zagreba. Naravno sve dok su radijatori topli mora se plaćati i grijanje koje je početkom ove godine poskupilo za visokih 26 posto. 
 
"Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine", kažu nam u HEP-u Toplinarstvu kada smo ih upitali zašto su radijatori i dalje topli. Naime, kako su na pojasnili ogrjevna sezona će ove godine trajati najkasnije do 15. svibnja ove godine, a ukoliko to budu dozvoljavali vremenski uvjeti, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. će prebaciti regulaciju u svim toplinskim stanicama sa zimskog na ljetni režim rada i isključiti grijanje i prije navedenog datuma. Kada će to biti nisu nam odgovorili. 
 
Naime problem je u tome da toplinske stanice nije tako lako pokrenuti, pa se odluku o gašenju ne može donijeti naprasno. No, naravno ne morate biti korisnik HEP Toplinarstva, ali za to vam je potreban zahtjev potpisan od strane predstavnika suvlasnika zgrade. 
 
"Pisani zahtjev ovlaštenog predstavnika suvlasnika stambene zgrade HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. može u pojedinoj zgradi isključiti grijanje prije 15. svibnja, odnosno prije nego što grijanje isključi u svim zgradama spojenim na toplinski sustav", kaže nam direktor HEP Toplinarstva Robert Krklec. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara