Varga odbacuje kritike na izmjene zakona: "Ni jednom rečenicom ne može se iščitati prisilna privatizacija"

Varga odbacuje kritike na izmjene zakona: "Ni jednom rečenicom ne može se iščitati prisilna privatizacija"

Foto: FAH

MINISTAR zdravlja Siniša Varga odbacio je u ponedjeljak kritike sindikata i udruge pacijenata da namjerava zakonskim izmjenama privatizirati sustav javnoga zdravstva, istaknuvši da su njegove namjere upravo suprotne, a tvrdnje o privatizaciji neutemeljene i politikantske.

Kritike su apsolutno neosnovane i dolaze iz redova oporbenih stranaka koje time žele diskreditirati rad Ministarstva zdravlja i Vlade, rekao je Varga komentirajući reakcije na nacrt izmjena zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ni jednom rečenicom niti zarezom ne može se iz prijedloga tih zakona iščitati prisilna privatizacija ili bilo kakvo jačanje uloge privatnog kapitala u sustavu zdravstva", ustvrdio je Varga odgovarajući na pitanja novinara nakon dodjele priznanja desetorici liječnika za izvanredan doprinos hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Po njegovoj ocjeni, Ministarstvo i Vlada se napadaju zbog bojazni da će "betonirati" socijalni i egalitarni javnozdravstveni sustav, što je protivno obećanjima iz najveće oporbene stranke, koja najavljuje ukidanje prava pacijenata i privatizaciju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Pomoćnik ministra Dragan Korolija Marinić istaknuo je kako je riječ o "grubom nacrtu zakona", o kojem u srijedu tek počinju razgovori sa socijalnim partnerima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara