Vatikan razriješio peruanskog biskupa nakon optužbi za pedofiliju

Screenshot: YouTube

VATIKAN je razriješio pomoćnog biskupa Ayacucha, siromašne regije na jugoistoku Perua, nakon što je optužen da je imao seksualne odnose s maloljetnicima. "Gabino Miranda razriješen je dužnosti nakon optužbi za pedofiliju", izjavio je u petak biskup Luis Bambaren, bivši predsjednik Peruanske episkopalne konferencije.

"Papa Franjo rekao je da Crkva ima nultu toleranciju prema svećenicima pedofilima. To je vrlo ozbiljan zločin, a pogotovo kad je u njega uključen biskup", rekao je Bambaren.

Reuters javlja kako nije mogao doći do Mirandinog komentara, no konzervativna katolička grupa Opus Dei izjavila je da Miranda odbacuje sve optužbe vezane za zlostavljanja, no isto tako su naveli da Miranda nikada nije bio član njihove grupe.

Papa Franjo najavio oštriji obračun s pedofilima u Crkvi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo je ubrzo nakon što je u ožujku proglašen novim papom izjavio kako će Vatikan ubuduće brzo reagirati u slučajevima kad se svećenici osumnjiče za seksualno zlostavljanje djece, a također je obećao da će se kazniti svi pedofili u Crkvi.

U nedavnom intervjuu za La Civilta Cattolica papa Franjo je izjavio da je katolička crkva postala opsjednuta propovijedima o pobačaju, gay brakovima i kontracepciji, te da su to pitanja kojim se on ne želi baviti.

"Crkva bi trebala biti dom svima, a ne samo mala kapela fokusirana na doktrine, ortodoksnost i ograničenu agendu moralnih učenja. Nije nužno cijelo vrijeme govoriti o tim stvarima", kazao je papa Franjo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara