Vatra progutala olupinu, leševi na ulicama: Avion se srušio u naseljenu četvrt Lagosa

Vatra progutala olupinu, leševi na ulicama: Avion se srušio u naseljenu četvrt Lagosa

Foto: AFP

PUTNIČKI avion srušio se u nigerijskom gradu Lagosu, javlja RT. Prilikom pada avion se zabio u zgradu na dva kata. Avion je pao u naseljeno područje koje se nalazi odmah pokraj zračne luke.

U avionu je bilo 153 putnika i članova posade. Nigerijska Agencija za nadzor civilnog zračnog prometa potvrdila je da nitko nije preživio. Na tlu je stradala najmanje jedna osoba; vatrogasci su izvukli tijelo iz zgrade u koju se avion zabio. Zapaljene su najmanje tri kuće. Čitava četvrt je evakuirana.

Iznad mjesta nesreće vidljiv je gust oblak dima. Na mjesto pada aviona odmah su poslane spasiteljske službe, hitna pomoć i vatrogasci. Svjedoci tvrde da su na mjestu nesreće vidjeli zapaljena tijela.

Lokalni dnevni list The Nigerian Eye na svojim je internetskim stranicama objavio da je požar progutao gotovo čitavu olupinu aviona, te da su okolne ulice pune leševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko olupine aviona nakon pada se okupilo više tisuća ljudi. Neki su izgledali zgroženo dok su drugi, kako javlja Reuters, sve snimali i fotografirali svojim mobilnim telefonima.

Avion se najprije zabio u zgradu pa se zapalio, ne zna se uzrok nesreće

Potvrđeno je da se radi o avionu kompanije Dana Air, koji je letio iz glavnog grada Abuje prema najvećem nigerijskom gradu Lagosu. Glasnogovornik Dana Aira potvrdio je da su izgubili kontakt s avionom koji se nakon toga srušio.

Detalji o uzrocima nesreće još nisu poznati. Prema izjavama svjedoka, koje prenosi Reuters, avion se najprije zabio u zgradu, a zatim se i zapalio. Vjeruje se da vremenski uvjeti nisu imali veze s padom aviona, s obzirom da je u Lagosu vedro i sunčano.

Međunarodni aerodrom u Lagosu jedno je od ključnih afričkih prometnih čvorišta. Tijekom 2009. godine kroz tu je zračnu luku prošlo 2,3 milijuna putnika. Nigerija je 2010. godine od SAD-a dobila vrhunsku procjenu sigurnosti zračnog prometa, što je omogućilo nigerijskim kompanijama direktne letove prema SAD-u. No, usprkos tome lokalni su letovi i dalje vrlo nesigurni zbog čega nesreće nisu rijetkost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara