Već drugi dan je pala gledanost novog Dnevnika HRT-a i "Crno bijelog svijeta"

Već drugi dan je pala gledanost novog Dnevnika HRT-a i "Crno bijelog svijeta"

Screenshot: HRT

NOVI središnji Dnevnik HRT-a, koji je od ponedjeljka startao u 19 sati u trajanju od sat vremena, ostvario je prvog dana 13,2 posto ukupne gledanosti s 540.254 gledatelja, da bi u utorak njegova gledanost pala na 11,4 posto, odnosno na 467.046 gledatelja, pokazuju podaci HRT-a.

Prema tim podacima, Dnevnik Nove TV u ponedjeljak je pratilo 15 posto gledatelja ili njih 612.037, a u utorak 14,2 posto, odnosno njih 581.836. Gledanost novopokrenutog HRT-ova Dnevnika 3 u ponedjeljak je iznosila 5,3 posto, tj. imao je 216.789 gledatelja.

HRT predstavio novi Dnevnik: Upropastili vlastitu udarnu temu, većinu emisije dali HDZ-u

Prvu epizodu nove HRT-ove dramske serije "Crno bijeli svijet" pratilo je 655.575 gledatelja, što je 16 posto ukupne gledanosti. No, već idućeg dana, u utorak, "Crno bijeli svijet" pao je na 13 posto gledanosti, odnosno 527.290 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističu na HRT-u, prosječni dnevni udio u gledanosti sva četiri HRT-ova televizijska kanala od 23. veljače do 1. ožujka u ukupnoj populaciji iznosio je 29,4 posto.

HRT-ova novovalna sapunica krcata povijesnim greškama, koja siluje pop-kulturnim referencama

Prema njihovom podacima, druga najgledanija televizija s nacionalnom koncesijom imala je prosječni dnevni udio u gledanosti od 27,9 posto (zbroj njihovih kanala), a treća najgledanija televizija s nacionalnom koncesijom 21,1 (zbroj njihovih kanala).

Prvog dana proljetne međusheme, u ponedjeljak 2. ožujka, cjelodnevni udio gledanosti na sva četiri HRT-ova televizijska kanala iznosio je 31 posto, "što je jednaki postotak udjela jednoj televiziji s nacionalnom koncesijom, te 11 posto više od treće televizije s nacionalnom koncesijom toga dana", navodi HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara