Velika Gorica dobiva novi centar grada

Velika Gorica dobiva novi centar grada

Foto: gorica.hr

SPOJ tradicije i modernog. Tako bi, prema arhitektonsko-urnanističkim rješenjima trebao izgledati novi centar Velike Gorice.

"Obzirom da je to i po površini od 10 tisuća kvadrata značajan dio, on je vrlo bitan jer se interpolira sa svim ostalim objektima u samom centru kao što je Muzej Turopolja, park, Crkva navještenja Blažene Djevice Marije, zgrada Gradske uprave ili tržni centar. To je ta cjelina koja će biti sjedište grada i administrativno i povijesno", rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. S južne strane, uz buduću gradsku šetnicu, zgrade će imati tradicionaln izgled i tu će se nalaziti poslovni prostori dok će se sa stražnje strane izgraditi moderne stambene zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To su najbolji mogući stanovi koji imaju južnu orijentaciju prema suncu. Sa sjeverne strane se nalazi zelenilo i ulica pa nisu blizu obiteljskih kuća te neće niti jedni drugima smetati", pojašnjava profesor arhitekture Mladen Jošić.

Između te dvije cjeline napravit će se mala zelena oaza kao i podzemno parkiralište.Kao pripreme za novi centar grada bit će postupno smirivanje prometa u tom djelu kao i preseljenje svih gradskih menifestacija i događanja na ovo područje.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara