Velika Gorica otvara Centar za legalizaciju

Foto: velikagorica.hr

OD DANAS i službeno počinje s radom Centar za legalizaciju Grada Velike Gorice. Kako će funkcionirati Centar i koji su mu ciljevi, pojasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

"Mi svakako želimo da mjesečno rješavanje predmeta bude oko 400 u našem gradu i da se do onog našeg prvog i konkretnog cilja, a to je do 30.6., do kada nam je i Ministarstvo postavilo jednu usputnu stanicu, mjernu stanicu, kada će nam izmjeriti koliko smo riješili predmeta, približimo onome što je očekivano, a to je 35 posto zaprimljenih predmeta".Do sada je Centar bio smješten u prizemlju Gradske uprave, a nove ga prostorije od danas čekaju preko puta, također na Trgu Kralja Tomislava. Zapošljavat će 11 novih radnika, koji će uz dosadašnjih 13, činiti tim od 24 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od toga 16 djelatnika sa zadanom normom, od 30 predmeta po svakom djelatniku mjesečno, a dodatnih osam djelatnika će doprinositi rješavanju predmeta legalizacije uz one redovite poslove upravnog odjela koje će obavljati".Od 12.464 zaprimljena zahtjeva, Centar je do sada riješio njih tek 1.764.

"Moram reći da kao gradonačelnik nisam zadovoljan tempom koji je do sada bio i da iz tih razloga radimo i ove organizacijske promjene koje će biti sveobuhvatne", istaknuo je Barišić. Resorna pročelnica Zdenka Cvahte rekla je kako se za građane Velike Gorice neće puno toga promijeniti, samo će ih se slati na novu adresu.

"Svi službenici Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja, to je naziv Odjela, znači, svi koji su tamo zaposleni su preseljeni na novu lokaciju, to je Trg Kralja Tomislava, kućni broj 6. Tamo se i radi i primat će se građani".Radno vrijeme novog Centra bit će od od 8 do 19 sati svaki radni dan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara