Velika antimafijaška operacija u Italiji: Članovi ´Ndranghete planirali preuzeti Rim

Velika antimafijaška operacija u Italiji: Članovi ´Ndranghete planirali preuzeti Rim

Foto: Hina

RIMSKA policija u utorak je privela više od dvadeset osoba u sklopu velike akcije protiv zločinačke skupine specijalizirane za međunarodnu trgovinu drogom i povezane s kalabrijskom mafijom 'Ndranghetom.

"Pravosudna tijela izdala su 31 nalog za uhićenjem, no pet osoba za kojima se tragalo već je u zatvoru, a četiri su pritvorene odmah nakon izdavanja naloga za uhićenjem na europskoj razini", rekao je za AFP pukovnik Gavino Putzu koji je vodio operaciju.

Uhićenja govore u prilog širenju kalabrijske zločinačke organizacije prema sjeveru i uslijedila su nakon slične operacije koja je prije nekoliko mjeseci provedena u Milanu, a potaknulo ju je napredovanje mafijaške organizacije izvan njezina povijesnog središta.

Htjeli preuzeti kontrolu nad Rimom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj put članovi 'Ndranghete osumnjičeni su da za pokušaj preuzimanja kontrole nad Rimom koji se smatra strateški važnim za budućnost kalabrijske mafije, objasnio je zamjenik državnog odvjetnika u Rimu Michele Prestipino na konferenciji za novinare.

U današnjoj akciji u kojoj je zaplijenjeno oko 600 kg kokaina, veće količine hašiša te je otkrivena veća skrivenog oružja, sudjelovalo je oko 450 policajaca i vojnika.

Ndrangheta se smatra glavnim distributerom kokaina u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara