Velika pljačka u Londonu: Uhićeno 9 muškaraca, među njima dvojica starija od 70 godina

Velika pljačka u Londonu: Uhićeno 9 muškaraca, među njima dvojica starija od 70 godina

Foto: BBC/Metropolitan police

U VELIKOJ BRITANIJI uhićeno je devet muškaraca za koje se sumnja da su umiješani u veliku pljačku iz Hatton Gardena koja se odvila za vrijeme uskršnjih praznika. Osumnjičeni su da su provalili u sef kompanije koja čuva skupocjeni nakit i novac za bogate klijente. Ukupno je otuđeno imovine u vrijednosti od 200 milijuna funti, odnosno 300 milijuna dolara, javljaju mediji.

Pljačkaši su provalili trezor tako što su sa bušilicom probili skoro dva metra zida, a kako je zakazao i alarmni sustav, osumnjičenici su mogli biti tamo sva četiri dana koliko su trajali uskršnji praznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalna policija javila je jučer uhitili sedam muškaraca u dobi od 46 do 76 godina, te naknadno još dvojicu muškaraca od 43 i 58 godina.

Više od 200 policajaca je krenulo u potragu diljem Londona i Kenta sve dok nisu pronašli ogromne vreće u kojima se nalazila skupocjena imovina, no sama potraga još nije gotova. U međuvremenu osumnjičenici su na ispitivanju. Prema izjavama iz policije svi muškarci su britanskog podrijetla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara