Velika policijska akcija "Lutka" nastavljena u BiH: Uhićeno još šest pljačkaša banaka

Foto: Nedim Grabovica / Klix.ba

VELIKA policijska akcija "Lutka" u Bosni i Hercegovini nastavljena je uhićenjem šest osoba, izvijestili su iz Tužiteljstva BiH: "Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal, korupciju i terorizam Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, MUP-a RS i MUP-a KS, proveli su združene aktivnosti na lišenju slobode i pretresima na više lokacija diljem BiH, a u okviru nastavka aktivnosti u akciji kodnog naziva `Lutka`".

Uhićenja i pretresi izvršeni su u više gradova, uključujući Bijeljinu, Tuzlu, Sarajevo, Istočno Sarajevo i Zvornik. Uhićeno je šest osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predane Tužiteljstvu BiH. Osumnjičene se tereti za kaznena djela organiziranog kriminala i razbojništva, a povezuje ih se s pljačkom oko 1,8 milijuna konvertibilnih maraka (oko sedam milijuna kuna) na području Han Pijeska u kolovozu 2005. godine, odnosno pljačke transporta novca iz Pavlović banke, te za pokušaj pljačke više od 2,2 milijuna konvertibilnih maraka (oko 8,6 milijuna kuna) novca Nove banke, prilikom transporta novca u Istočnom Sarajevu u studenom 2005. godine.

"Nakon što ispita osumnjičene, postupajući tužitelj će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenima. Tužiteljstvo BiH zajedno sa  policijskim agencijama u našoj zemlji, nastavlja aktivnosti u okviru akcije `Lutka`, sa ciljem otkrivanja i kaznenog procesuiranja počinitelja više do sada nerasvijetljenih kaznenih djela ubojstava, pljački, razbojništava i drugih teških kaznenih djela".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara