Vidoševićeva desna ruka Zdenka Peternel puštena iz Remetinca

Foto: HGK

ZDENKA PETERNEL, dugogodišnja pročelnica ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore i desna ruka Nadana Vidoševića, puštena je iz Remetinca. Peternel je u pritvoru provela pet mjeseci; privedena je sredinom listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor za Peternel zamijenjen je mjerama opreza. Bivša potpredsjednica HGK ne smije ni na koji način kontaktirati bilo koga od osam svjedoka u aferi Remorker koji još nisu saslušani.

"Sve sam rekla pred tužiteljstvom, svi već sve znate... Lijepo je biti vani", izjavila je Peternel za RTL nakon što je puštena iz pritvora. Na novinarsko pitanje kako će pred sudom dokazivati svoju nevinost, Peternel je odgovorila: "Ima načina za to". Uhićenje Nadana Vidoševića nije željela komentirati.

Podsjećamo, Peternel je uhićena u sklopu istrage oko afere Remorker. Tereti je se da je sudjelovala u izvlačenju 32 milijuna kuna iz HGK. Njezin šef Vidošević uhićenje je prokomentirao riječima "muž uvijek zadnji dozna", da bi nedugo nakon toga i sam završio iza rešetaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara