"Vječno nevini" Milo Đukanović po sedmi puta premijer Crne Gore

"Vječno nevini" Milo Đukanović po sedmi puta premijer Crne Gore

Foto: AFP

JEDAN od najdugovječnijih političara na području bivše Jugoslavije, Milo Đukanović, po sedmi će put voditi Vladu Crne Gore. Naime, Skupština te zemlje potvrdila ga je kao premijera kao i njegova četiri potpredsjednika te čak 16 ministara. 

"Prioriteti ove vlade bit će ulazak u NATO, Europska unija i povećanje zaposlenosti", rekao je Đukanović sinoć u Skupštini Crne Gore. 
 
Đukanović je u 20 godina do sada šest puta vodio vladu, a jednom je bio i predsjednik Crne Gore. Isto tako Đukanović je bio dva puta prisiljen povući se s mjesta premijera, no njegov izostanak svaki je puta  trajao dvije godine. 
 
Đukanović je u dva desetljeća gotovo podjednako bio zastupljen i na političkim kao i na stranicama Crne kronike, no čini se da ga afere ne dotiču. Novu Vladu Crne Gore formirali su DPS, Socijaldemokratska partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i dvije albanske nacionalne stranke. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Đukanović ovog puta ima podršku 44 parlamentarca koji su glasali za njegovu vladu. Njih 26 bilo je protiv a jedan zastupnik je bio suzdržan. 
 
"Borba protiv korupcije i organiziranog kriminala bit će u posebnom fokusu ove vlade. Zalagat ćemo se za jačanje vladavine prava i efikasniju primjenu zakona. Najavljujem i nultu stopu tolerancije prema korupciji", rekao je Đukanović u svom prvom govoru kao premijer.  
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara