Vlada: Lopov će vaš novac staviti u svoj džep, pa neće biti za školstvo, zdravstvo, mirovine! Građani: Je li ovo sarkazam?

Vlada: Lopov će vaš novac staviti u svoj džep, pa neće biti za školstvo, zdravstvo, mirovine! Građani: Je li ovo sarkazam?

Screenshot: Facebook

VLADA Republike Hrvatska na svom je Facebook profilu objavila novi video spot "Bez računa se ne računa" kojim poziva građane da pošalju 20 fiskalnih računa na adresu Hrvatske lutrije i sudjeluju u osvajanju 10, 15 i 20 tisuća kuna.

Video je objavljen uz status: "Lopov će vaš novac staviti u svoj džep, pa onda neće biti za školstvo, neće biti za zdravstvo i neće biti za mirovine. Promijenimo pravila igre zajedno!""Ako pri plaćanju ne uzmete račun, stvarate priliku. Prilika može stvoriti lopova. Jednome prilika, drugome neprilika. Jer lopov će vaš novac umjesto u državnu blagajnu staviti u svoj džep. Pa onda neće biti za školstvo, neće biti za zdravstvo i neće biti za mirovine. I nikome ništa. Bez računa se ne računa. Zato, promijenimo pravila igre zajedno! Prikupite 20 fiskalnih računa i pošaljite!", govori glas u video spotu.

A što na sve kažu građani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U samo pola sata Vlada je na svoj post prikupila više od 250 komentara ljutitih građana. Dok su jedni tražili prijevod posta na engleski jezik i komentirali u stilu Ingrid Antičević Marinović "Pipl mast trast as!", drugi su većinom bili šokirani Vladinom objavom. "Je li ovo sarkazam?", zapitali su se mnogi.

"Krivo, lopov će sjest na dobro plaćenu funkciju i prodavati maglu ili ne raditi ništa zašto je plaćen"

"Lopov više nema što staviti u svoj džep kada su bivša i sadašnja vlada sve pokrali i zadužili....promijenite pravila igre u samom vrhu, a nama jadnicima dajte da te račune možemo platiti kako bi mogli sudjelovati u bilo kakvoj "vašoj" igri"

"Dosta s tim nagradnim igrama. Pravite se ozbiljni a oponašate hrvatsku lutriju, nisu vam banski dvori las vegas. Najbolje da napravite srećke tko ce dobit a tko neće - placu. Zastruži i osvoji"

"Ljudi više nemaju ni za markicu i kuvertu pa kako da pošalju račune koje ne mogu niti platiti?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara