Vlada na zatvorenom djelu sjednice smjenjuje upravitelje bolnica

Vlada na zatvorenom djelu sjednice smjenjuje upravitelje bolnica

Foto: Hina

NA VLADI će se danas naći Izvješće o provedbi provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju. Na zatvorenom dijelu sjednice očekuje se smjena sanacijskih ravnatelja četiriju kliničkih bolničkih centara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Arsen Bauk potvrdio je prošloga tjedna kako je inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma protiv monetizacije. "Prikupljeno je malo više od 460 tisuća potpisa", rekao je Bauk. Na zatvorenom dijelu sjednice očekuje se pak smjena sanacijskih ravnatelja četiriju kliničkih bolničkih centara. Ministar zdravlja Siniša Varga odbacio je jučer prozivke iz HDZ-a kako se iza smjene kriju sukobi unutar SDP-a, odnosno micanje kadrova Vojka Obersnela i Rajka Ostojića po nalogu premijera.

"Ne, ne ma kakvi, to je daleko od bilo kakve istine. Provodi se sanacija zdravstvenih ustanova što je izuzetno težak zadatak i ovim putem svima koji su surađivali i koji će surađivati i preuzeti to teško breme na sebe da poboljšaju sustav zdravstva unutar zadanih financijskih okvira svatko napravi maksimalno koliko može" rekao je Varga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara