Vlada namjestila natječaj težak 240 tisuća kuna? Tražili su točno određeni model laptopa

Foto: Hina

VLADA Zorana Milanovića raspisala je 18. travnja javni natječaj za nabavu laptopa. Prijenosna računala namijenjena su ministrima, za potrebe održavanja sjednica Vlade.

Radi se o nabavi vrijednoj 241.875 kuna, koja je izazvala priličnu buru u IT sektoru. Naime, vrlo detaljnim tehničkim specifikacijama koje su propisane u natječaju mogao je udovoljiti tek jedan model laptopa - Lenovo Thinkpad T540p.

U natječajnoj dokumentaciji tako stoji da se traži prijenosno računalo s procesorom Intel Haswell Core i5-4330M koji ima 2 jezgre, 4 threada, 2,8 GHZ (do 3,5 GHz) i 3MB cachea. Laptop mora imati 8 GB RAM memorije, hard disk od 128 GB SSD SATA3, 15,5 inčni ekran rezolucije 2880x1620 s led backlit anti-glare funkcijom, integriranu grafičku karticu Intel HD 4600, integrirani touchpad i trackpoint, vodootpornu tipkovnicu, integrirani čitač memorijskih kartica, 2 USB 2.0 i 2 USB 3.0 utora, te da mora težiti oko 2,7 kg, imati tri godine jamstva i biti crne boje.

S obzirom da je firmama koje trguju prijenosnim računalima bilo jasno kako je Vlada naumila kupiti specifični model laptopa, na natječaj se na kraju javila samo jedna firma koja je zatim i potpisala ugovor. Posao je dobila zagrebačka tvrtka Span.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara