Vlada opet povećala trošarine na gorivo!

Foto: Marko Todorov / Cropix

VLADA Zorana Milanovića na telefonskoj sjednici opet je odlučila povećati trošarine na gorivo. Povećali su trošarine na motorne benzine, plinsko ulje i kerozin za pogon.

> Uredba o visini trošarine na motorne benzine, plinsko ulje i kerozin za pogon

Do kraja godine u državni će se proračun zbog ovog povećanja trošarina sliti dodatnih 60 milijuna kuna. Godišnje će se proračun zbog ove odredbe povećati za oko 230 milijuna kuna.

Nove trošarine stupaju na snagu od utorka 3. rujna. Iz Vlade tvrde da veće trošarine neće utjecati na maloprodajnu cijenu naftnih derivata zato što će se istovremenu umanjiti premija energetskih subjekata.

Energetski subjekti, naime, više nemaju obvezu držanja odgovarajućih skladišta posebno uređenih i opremljenih za skladištenje goriva, pri čemu se premija energetskih subjekata, sukladno posebnim propisima, odnosi na energente za koje se visina trošarine uređuje ovom Uredbom.

Paralelno sa stupanjem na snagu ove Uredbe kojom se povećava visina trošarine za navedene derivate, na snagu stupaju i Izmjene pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, u kojem su utvrđene nove visine premije energetskog subjekta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara