Vlada primila obvezujuću ponudu za kupnju 3. Maja

Vlada primila obvezujuću ponudu za kupnju 3. Maja

Foto:  Goran Mehkek (Cropix)

VLADA je danas primila na znanje obvezujuću ponudu za kupnju dionica 3. Maja koju je Uljanik dostavio Ministarstvu gospodarstva.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izvijestio je Vladu što stoji u obvezujućoj ponudi Uljanika, koja je naposljetku i prihvaćena. "Za stjecanje dionica Društva brodograđevne industrije 3. Maja spremni smo ponuditi jednu kunu. Za stjecanje 1.051.118 dionica u vlasništvu Republike Hrvatske što predstavlja 83,33% temeljnog kapitala cijenu za kupnju dionice odredili su sukladno ponudi i programu restrukturiranja koji je izradio Jadranska ulaganja d.o.o. čiji su program oni preuzeli i nadopunili", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za restrukturiranje u iznosu od 75 milijuna kuna Uljanik nudi i korporativna jamstva. Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo ponudom. "Da je bilo minimalne odgovornosti ovako nešto se trebalo dogoditi, i to uz bolje poslovne rezultata za državni proračun, prije neću reći 10, ali 8 godina. Nije se dogodilo i sada je ovo dobra vijest za radnike, Rijeku, za hrvatsku brodogradnju. Međutim, ovo je početak jednog dugog i neizvjesnog prema konkurentnosti i svjetskom tržištu koje je djelomično izgubljeno", istaknuo je Milanović.

Recimo kako se na Vladi raspravljalo i o izborima europarlamentaraca. Prvi neposredni opći ad hoc izbori za europarlamentarce održat će se prije ulaska Hrvatske u EU, najavio je ministar uprave Arsen Bauk na sjednici Vlade. Izmjenama dosadašnjeg Zakona želimo da se izbori provedu na najbolji mogući način, rekao je Bauk i kao najvažniju izmjenu istaknuo listiće na kojima će se osim stranke moći zaokružiti i posebni kandidati.

Premijer Zoran Milanović upozorio je kako građani nikada nisu glasovali po ovakvom modelu te da može doći do grešaka. "Radimo sve da bismo svim stranka i svim kandidatima jednako omogućili da se prostor za grešku maksimalno smanji - da u slučaju da građanin zaokruži umjesto jedne osobe, na što ima pravo, ali ne obavezu, zaokruži dvije ili tri osobe na listi. U tom slučaju je listić i dalje važeći u smislu izbora liste", naglasio je Milanović. Rekao je da za pripreme imaju 2-3 mjeseca i pozvao opoziciju da kaže što želi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara